Η Leaders Lab στα ΜΜΕ

Ιφιγένεια Παπαρούση, ΜΒΑΣύμβουλος Ηγεσίας, Managing Director και ιδρύτρια της Leaders Lab

Η Ιφιγένεια γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά κινείται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, ανάλογα με το που απαιτείται. Είναι απόφοιτος του American College of Thessaloniki και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Hartford στις ΗΠΑ, το οποίο ολοκλήρωσε εντατικά σε 11 μήνες στο Παρίσι, Γαλλίας και στο Hartford, HΠΑ, αντί της συνήθους 18μηνης φοίτησης. Από το 1987 έως σήμερα, επιμορφώνεται σε θέματα ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ έχει παρακολουθήσει προγράμματα Train the Trainer διάρκειας για περισσότερες από 180 ώρες, σε Ελλάδα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Έχει εργαστεί στην Αθήνα σε θέσεις Marketing και Πωλήσεων, πολυεθνικών εταιρειών, με καταναλωτικά προϊόντα (και υπηρεσίες) ευρείας διανομής (FMCG), όπως στις Coca Cola/3E, Nestle, EFG Eurobank και Μινέρβα Ελαιουργική.

Από το 1999 συνεργάζεται με εταιρείες και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, ως σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων Ηγεσίας, Πωλήσεων, Κτηματομεσιτικών και ευρύτερων θεμάτων Προσωπικής Ανάπτυξης. Έχει υλοποιήσει περισσότερες από 2,800 εκπαιδευτικές ώρες και έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 2,200 άτομα, μεταξύ αυτών περίπου 600 κτηματομεσίτες. Έχει συνεργαστεί ως αποκλειστική εκπαιδεύτρια των πολυεθνικών RE/MAX και Crestcom International και έχει προσαρμόσει τα εκπαιδευτικά συστήματα τους στις προκλήσεις της ελληνικής αγοράς.

Ακόμη, είναι, για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, αποκλειστική Corporate Trainer και Σύμβουλος των πολυεθνικών εταιριών συμβούλων ανάπτυξης δεξιοτήτων ttech (πρώην rogenSi), Speak First και Hemsley Fraser, με ενδεικτικό πελατολόγιο τις πολυεθνικές εταιρείες Vodafone, Nielsen, Chep, General Mills, για έργα μεταλλακτικής ηγεσίας και ηγεσίας αλλαγών.

Σε εθελοντική βάση, έχει εκλεγεί και διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του American College of Thessaloniki, για τις περιόδους 2003-2005, 2005-2007 και 2007-2009.

Στο ελεύθερο χρόνο της διαβάζει –τι άλλο- βιβλία ψυχολογίας, νευροεπιστήμης και προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και σύγχρονη αρθρογραφία για θέματα γεωστρατηγικής στη Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Για χαλάρωση λύνει Sudoku σε app, ξεχορταριάζει παρτέρια (λέει ότι είναι αγχολυτικό) και γυμνάζεται με όργανα και ελεύθερα βάρη.

Μαρία ΠαπαδοπούλουProject Manager

Η Μαρία γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται επί περίπου 25 χρόνια στον τομέα της διοικητικής υποστήριξης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε γραφεία που απαιτούν υπευθυνότητα, συνέπεια και μεγάλα ωράρια εργασίας. Δηλώνει περήφανη για την εμπειρία που έχει αποκομίσει δουλεύοντας δίπλα σε απαιτητικούς ανθρώπους και την εξιτάρει να εξελίσσεται και να μαθαίνει νέα πράγματα.

Δυνατά της σημεία είναι η έρευνα, η οργάνωση, η ταχύτητα δακτυλογράφησης, η απόλυτη εστίαση σε λεπτομέρειες σε ό,τι αναλαμβάνει, οι γνώσεις της σε στρατηγικά θέματα λογιστικής, τα εκπληκτικά ελληνικά της, καθώς και η τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, ό,τι κι αν γίνεται γύρω της. Ως project manager, είναι πάντα ετοιμοπόλεμη και αξιόπιστη όταν καλείται να υλοποιήσει έργα υπό πίεση χρόνου ή γενικώς.

Κατέχει μαύρη ζώνη στο kick boxing, είναι δεινή ψαράς και εκπληκτική μαγείρισσα.

Χάρης ΣγουραμάλληςSenior Video editor

Τον βάπτισαν Χαράλαμπο, τον φωνάζουν Xάρη ή Μπάμπη ή όταν είναι αρκετά μακριά ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΕΕΕ!!!

Στην ερώτηση “από πού είσαι” δε μπορεί να απαντήσει επειδή οι γονείς του κατάγονται από Σέρρες, γεννήθηκε στη Γερμανία και μετά εγκατασταθήκαμε Θεσσαλονίκη. Αυτήν την στιγμή ζει στη Μεγάλη Βρετανία.

Για την ποιότητα χαρακτήρα του, λέει ότι μπορεί να μετρήσει άνετα μέχρι το είκοσι αλλά για πιο πάνω λέει ότι χρειάζεται βοήθεια επειδή του τελειώνουν τα δάχτυλα. Επίσης θεωρεί τα φασολάκια υποχρέωση, αλλά τα καπρίς Παπαδοπούλου, ειδικά αν μπουν στο ψυγείο, ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Ως εκ τούτου, το βάρος του, λέει ότι είναι ογδόντα με ογδόντα οκτώ κιλά, αναλόγως του τι φαγητό είχανε στο σπίτι.

Είναι ηρωικός βιντεολήπτης γάμων και εκδηλώσεων. Επίσης αρθρογραφεί στο blog του, www.theweddingjournal.gr, απευθυνόμενος σε ηρωίδες νύφες και ήρωες γαμπρούς που προετοιμάζουν τον γάμο τους. Στην Leaders Lab αναλαμβάνει, πάντα ηρωικά, το μοντάζ και τον υποτιτλισμό του οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού.

Στον ελεύθερο του χρόνο δεν ξέρουμε τι κάνει, δεν μας λέει. Ίσως είναι μυστικός πράκτορας, ερευνητής ανεξιχνίαστων φόνων, ή έστω πυρηνικός επιστήμονας.

Σταύρος ΚουρουμιχάληςPrinted Material Manager

Ο Σταύρος γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Δομικών Έργων, όμως, έχοντας από μικρός κλίση στο σχέδιο, τον κέρδισε η τέχνη και κατέληξε στη γραφιστική με σπουδές στο Art and Design (Edexcel GCSE).

Πέρασε κάποια χρόνια σαν Υπεύθυνος σχεδιαστικού τμήματος σε γνωστή τεχνική/κατασκευαστική εταιρία της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε σε μεγάλα έργα κατασκευής όπως αυτά εργοστασίων και ξενοδοχειακών μονάδων. Επίσης ο Σταύρος έχει διδάξει ECDL, Autocad, Adobe suites και Corel. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί τη δική του επιχείρηση στο χώρο των γραφικών τεχνών με πανελλαδική δραστηριότητα σε σχεδιαστικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής.

Στην Leaders Lab τον αποκαλούμε “ο κομμάντο με το κράνος” γιατί παραδίδει τις εκτυπώσεις με τη μηχανή του, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, υπερπηδώντας μποτιλιαρίσματα και βεβαίως πάντα on time! Respect!

 

Πάντα αξιόπιστος, δημιουργεί το έντυπο εκπαιδευτικό υλικό της Leaders Lab και το παραδίδει, φορώντας το κράνος του και ανεβαίνοντας στη μηχανή του, είτε έχει καλό καιρό, είτε έχει καύσωνα, βροχή ή παγετό. (εντάξει, στον παγετό, παίρνει το αμάξι του…!)

Βάσω Β.Ειδική σύμβουλος σε θέματα ΛΑΕΚ

Η Βάσω έχει τεράστια εμπειρία και γνώση σε θέματα επιδοτήσεων και διαχείρισης της γραφειοκρατίας της επιδότησης ΛΑΕΚ, μιας επιδότησης που είναι διαθέσιμη σε όλες τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν εργοδοτικές εισφορές (δηλαδή έχουν υπαλλήλους, αντί να συνεργάζονται με ελεύθερους επαγγελματίες). Από το 2011 έως σήμερα, ουδέποτε έχει χάσει ένα ευρώ επιδοτήσεων για πελάτες μας, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες και προκλήσεις που προκύπτουν όταν προσπαθείς να συνεργαστείς με το Δημόσιο και το τέρας της Γραφειοκρατίας.

Μαρία Ε. και Αντώνης Π.Υπεύθυνοι μεταφράσεων

Αναλαμβάνουν από κοινού μεταφράσεις από αγγλικά σε ελληνικά. Καλούνται να αποδώσουν στα ελληνικά ορολογίες και εκφράσεις αργκό της αγγλικής, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καθώς και να κατανοήσει προφορές από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, Βρετανία, Ιρλανδία, Σκωτία, Νότιο Αφρική, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Δημήτρης ΣιακαβέληςDigital Newsletters Creator

Ο Δημήτρης γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Ασχολήθηκε ήδη από τα 10 του με τον πρωταθλητισμό, ο οποίος θα τον κέρδιζε για πάντα, αν στο δρόμο του δεν είχε βρεθεί αυτό το κατασκεύασμα που οι άνθρωποι ονομάζουν «ηλεκτρονικό υπολογιστή». Άρχισε να ασχολείται με την πληροφορική και τους Η/Υ από το γυμνάσιο, κι από τότε δεν σταμάτησε στιγμή. Ίσως ήταν γραφτό να γίνει αυτό το επάγγελμά του, ίσως και απλή τύχη.

Σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Έχει εμπειρία στη σχεδίαση, ανάπτυξη, διαχείριση και συντήρηση ιστοσελίδων και βάσεων δεδομένων με MySQL PHP, HTML, CSS και JavaScript. Από το 2010 και χωρίς διακοπή, έχει ασχοληθεί σε ένα αξιοσέβαστο αριθμό projects σε τομείς όπως επιχειρηματικότητα, μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις, συμβουλευτική, εκπαίδευση και e-learning.

Όταν δεν βρίσκεται μπροστά από οθόνη(ες), διαβάζει βιβλία φαντασίας, παίζει επιτραπέζια με την παρέα του, βλέπει ταινίες στο σινεμά ή παραστάσεις στο θέατρο, ακούει rock μπάντες σε συναυλίες ή λύνει σπαζοκεφαλιές.