About Leaderslab

Μετρήσιμη Ανάπτυξη

Συναντιόμαστε μια φορά τον μήνα, για μετρήσιμα αποτελέσματα

περισσότερα

Υλικό που εμπνέει

Με ομιλητές από όλο τον κόσμο και περισσότερες από 200 τεχνικές ηγεσίας

περισσότερα

Συνεχής διάδραση

Με εξάσκηση, ατομικά πλάνα δράσης και ατομικές συνεδρίες coaching

περισσότερα

Γιατί διαφέρουμε

Ο τρόπος που δουλεύουμε έχει αρκετές διαφορές σχέση με άλλες εταιρείες εκπαίδευσης.

Μία από τις κύριες διαφορές που οι συμμετέχοντες εντοπίζουν ότι έχουμε είναι το προσωπικό coaching που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Η σύμβουλος ηγεσίας είναι δίπλα στους συμμετέχοντες, να τους ακούσει και να λάβει υπόψη της τις ιδιαίτερες επιχειρηματικές συνθήκες αλλά και τον χαρακτήρα τους ώστε να προτείνει ποιες τεχνικές είναι κατάλληλες για τις προκλήσεις που διαχειρίζονται.

Οι συμμετέχοντες συχνά αξιολογούν αυτή την προσωπική φροντίδα που λαμβάνουν ως το πλέον σημαντικό όφελος από το πρόγραμμα.

Ενδεικτικά δείτε τι λέει μία συμμετέχουσα σχετικά με αυτό το θέμα.

Κατά τα άλλα, το εκπαιδευτικό μας υλικό εμπεριέχει τα εξής χαρακτηριστικά:

-Παρουσιάζεται σε οπτικοακουστική μορφή (βίντεο). Δηλαδή οι αυθεντικοί ομιλητές και γνώστες της εκάστοτε τεχνικής παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό υλικό και τις τεχνικές. Επομένως, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στην διαφορετική οπτική του κάθε ομιλητή, αντί την οπτική ενός και μοναδικού ομιλητή ή σύμβουλου εκπαιδευτή.

-Οι τεχνικές που παρουσιάζονται ως εκπαιδευτικό υλικό είναι περισσότερες από 200 και παρουσιάζονται για να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και οι ίδιοι να επιλέξουν ποιες τεχνικές ταιριάζουν στην προσωπικότητα τους και στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαχειρίζονται, αντί να επιβάλλουμε κάποιες τεχνικές ως πανάκεια λύση.

-Το εκπαιδευτικό υλικό και οι τεχνικές ηγεσίας που παρουσιάζουμε προέρχονται από την παγκόσμια βιβλιογραφία και είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές και άμεσα χρησιμοποιήσιμες, όχι «θεωρία».

-Είναι τεχνικές απτές, πρακτικές και εύκολα εφαρμόσιμες στην καθημερινότητα ενός ηγετικού στελέχους, επιχειρηματία ή ελεύθερου επαγγελματία της ελληνικής αγοράς. Απέχουν από αχρείαστες ορολογίες που επιμορφώνουν θεωρητικά κάποιον.

-Συχνά και ειδικά οι συμμετέχοντες που έχουν εκτενή εμπειρία συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα από τις εταιρείες τους, μας λένε ότι το εκπαιδευτικό μας υλικό είναι υλικό που «δεν παίζεται», που «τακτοποιεί» διάσπαρτες γνώσεις, «σχολές» και μοντέλα θεωρίας που έχουν υπόψη τους, που ξεκλειδώνει τις γνώσεις τους να γίνουν πράξη και που απογειώνει τις υπάρχουσες δεξιότητες τους.

Ενδεικτικά δείτε τι λέει ένας συμμετέχων, με 22 χρόνια εμπειρίας πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρείας

Σημειώνεται ότι τα βίντεό μας είναι υποτιτλισμένα στα ελληνικά, όπως οι ταινίες που παρακολουθούμε στην τηλεόραση. Έτσι, όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα βίντεο, ενώ επιπλέον όσοι έχουν εξοικείωση με τα αγγλικά ακούνε το πρωτότυπο κείμενο. Αυτονόητο ότι οι σημειώσεις είναι όλες στα ελληνικά.

Από εκεί και πέρα, όλοι όσοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα μας έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό ανά πάσα στιγμή από την ευκολία του tablet, του κινητού ή/και του υπολογιστή τους. Δηλαδή μπορούν να το δουν το εκπαιδευτικό υλικό ξανά και ξανά σε δικό τους χρόνο, μετά την εκπαιδευτική συνεδρία.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, μια ακόμη διαφορά που έχουμε είναι ότι οι εκπαιδευτικές μας συνεδρίες εμπεριέχουν πρακτική εξάσκηση για το περισσότερο από το 80% του χρόνου της συνάντησής μας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν (δομημένες) ομαδικές συζητήσεις μεταξύ τους για να καταλήξουν σε συμπεράσματα για κάτι που τους ζητείται, να συμπληρώσουν ατομικά (ανώνυμα) ερωτηματολόγια για την (αυτό)διάγνωση του επιπέδου που έχουν σε κάποια δεξιότητα, να υποδυθούν ανατρεπτικούς ρόλους σε σχέση με αυτό που είναι και να εξασκήσουν τις τεχνικές στις οποίες εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής συνεδρίας. Έτσι, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνικές στον «έξω κόσμο», ακόμη και από το ίδιο απόγευμα!

Στο τέλος της εκπαιδευτικής συνεδρίας, ζητάμε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ένα πλάνο δράσης για τον επόμενο μήνα, σημειώνοντας δύο τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν, πώς θα το κάνουν αυτό αλλά και τι όφελος αναμένουν να έχουν. Αυτό το πλάνο δράσης τους το μοιράζονται με την σύμβουλο ηγεσίας της Leaders Lab, και συζητούν μαζί της τις προκλήσεις που διαχειρίζονται στην εργασία τους, εντελώς εξατομικευμένα και εμπιστευτικά, από κοντά, μέσω τηλεφώνου, ή emails.

Χάρη στη μεθοδολογία μας οι εταιρείες των 168 αποφοίτων των προγραμμάτων μας, μέσα σε ένα χρόνο είχαν οικονομικά οφέλη που αντιστοιχούσαν σε 23,7 φορές απόδοση επί της αρχικής τους επένδυσης τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ