0
Ομιλητές
0
Τεχνικές ηγεσίας
0
Ιστορίες επιτυχίας
0
Οικονομικά οφέλη από χρήση των τεχνικών της ενότητας

Αναμενόμενα Οφέλη από Α ενότητα:

 1. Πώς να διαχωρίζουμε τα σημαντικά και τα επείγοντα από τα λιγότερο σημαντικά και λιγότερο επείγοντα.
 2. Εξάσκηση στις στρατηγικές Εξάλειψη, Αυτοματοποίηση, Προσήλωση για να «πολλαπλασιάσουμε» τον χρόνο μας.
 3. Ποια είναι η διαδικασία της εστιασμένης χοάνης και της σκόπιμης αναβλητικότητας.

Χρονοδιάγραμμα

 • Ώρα έναρξης 17.30
 • Ώρα λήξης 20.30
 • (σε ώρα Ελλάδος)

Τοποθεσία:

Η εκπαιδευτική συνεδρία πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω zoom.

Πώς μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι;

Επόμενες Συνεδρίες
8Α Ενδυναμωτική Ανάθεση Εργασιών | mini MBA
 • 26 Αυγούστου 2024
 • 17.30 to 20.30
 • διαδικτυακά μέσω zoom
3Β x3Α Διαπραγματεύσεις για Περισσότερα | Κύκλος Lab-ρών Leaders
 • 26 Αυγούστου 2024
 • 18:00 to 21:00
 • Daios Luxury Living Hotel, Θεσσαλονίκη
8Β x10Β Πώς να συνδεόμαστε: Ηγεσία σε ανώτερο επίπεδο | mini MBA
 • 2 Σεπτεμβρίου 2024
 • 17.30 to 20.30
 • διαδικτυακά μέσω zoom

Ενδεικτικές Ιστορίες Επιτυχίας από αυτήν την συνεδρία

Από την ενότητα «Απόδοση χωρίς Υπερωρίες», ξεχώρισα την ιδέα «Δεν αρκεί να είμαστε «απασχολημένοι, το ίδιο είναι και τα μυρμήγκια. Το ερώτημα είναι με ποια θέματα απασχολείτε τον εαυτό σας». Την συνδύασα με την τεχνική «Άδειασε το γραφείο σου και τον εργασιακό σου χρόνο» και εστίασα όχι μόνο στην αύξηση πωλήσεων αλλά και στις διαδικασίες μας, ώστε η επιχείρηση να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα πωλήσεων ή εξοικονόμησης πόρων.

Ως συνέπεια αυτής της αλλαγής μου, εντόπισα ότι, κατά τη διάρκεια της παραγωγής, υπήρχε περιθώριο να προσθέσω ένα κωδικό τριών γραμμάτων στην ετικέτα της παλέτας και άρα να έχω πλήρη και άμεση εικόνα της αποθήκης μας. Σημειώνω ότι το μηχανογραφικό μας σύστημα είναι τυποποιημένο σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς να επιδέχεται την παραμικρή τροποποίηση και για περισσότερο από δέκα χρόνια κάνουμε μια ιδιαίτερη χρονοβόρα διαδικασία για να έχουμε εικόνα της αποθήκης μας.

Εντοπίζοντας αυτό το περιθώριο για προσθήκη του κωδικού τριών γραμμάτων, άμεσα απέκτησα πληρέστερη εικόνα της αποθήκης μας, με όφελος την μείωση εργατοωρών για την απογραφή αποθήκης. Το καλύτερο από όλα είναι ότι εντόπισα προϊόν, αρκετών τόνων που επειδή ήταν ελαττωματικό, ήταν αποθηκευμένο και ξεχασμένο. Ευθύς αμέσως το προώθησα σε πελατολόγιο μας που το ήθελε όπως ήταν, με άμεση αύξηση τζίρου 20,000 ευρώ και επιπλέον όφελος ότι εξοικονομήθηκε χώρος στην αποθήκη μας.  -Θόδωρος Κ., Διευθυντής Πωλήσεων, Κλάδος Βιομηχανίας, με10.001+ εργαζόμενους (πολυεθνική)

Χρησιμοποίησα τεχνικές για διαχείριση προσωπικού χρόνου, οργάνωση εργασιών, επικοινωνία και διαπραγμάτευση με εργολάβους, επικοινωνία με συνεργάτες, ενδυναμωτική ανάθεση. Ως αποτέλεσμα αύξησα την παραγωγικότητα μου κατά τουλάχιστον 20%, δηλαδή έχω διαθέσιμη 1,5 ώρα την ημέρα για άλλες εργασίες και για να αναπτύξω ιδέες. Αυτό αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 10.310 ευρώ για την εταιρεία μου. -Παναγιώτης.Ζ. Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Βαριάς Βιομηχανίας, με 10.001+ εργαζόμενους (πολυεθνική)

Χρησιμοποιώντας την τεχνική «φάε το βάτραχό σου», δηλαδή να ξεκινώ πάντα με την πιο δύσκολη δουλειά, σε συνδυασμό με την βελτίωση της επικοινωνίας μου για καλύτερη επικοινωνιακή σύνδεση, εξοικονομώ τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα, που με βάση τον μισθό μου αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση πόρων 6.875€ ετησίως, για την εταιρεία μου. –Εμμανουήλ Δ. Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Βαριάς Βιομηχανίας, με 10.001+ εργαζόμενους (πολυεθνική)

Παλιότερα έγραφα τις υποχρεώσεις μου ανάκατα, με τυχαία σειρά. Σε συνέχεια τεχνικής της συνεδρίας, τώρα τις βάζω με προτεραιότητες. Αυτό έχει ως όφελος ότι ξέρω καλύτερα μέσα στο μυαλό μου τι έχω να κάνω και  πού χρειάζεται να εστιάσω. Ως αποτέλεσμα έχω εξοικονομήσει τουλάχιστον 30 λεπτά τον μήνα, που με βάση τον μισθό μου αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση πόρων αξίας 2.750€ ετησίως για την εταιρεία μου. –Δημήτρης Κ. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, Κλάδος Βαριάς Βιομηχανίας, με 501-1.000 εργαζόμενους.

Παλιά ξεκινούσα από τα εύκολα και μικρά και είχα άγχος για το δύσκολο. Τώρα ξεκινώ από τον βάτραχο. Αυτό μου εξοικονομεί τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, που μεταφράζεται σε ετήσια εξοικονόμηση πόρων αξίας τουλάχιστον 1.720 ευρώ για την εταιρεία μου. – Γρηγόρης Διδασκάλου, Μηχανικός, ΓΕΩΤΕΡ-Γ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ

Επηρεάστηκα από την ενότητα Διαχείρισης Χρόνου και ξεκίνησα να ρωτώ τον εαυτό μου για την σημαντικότητα της κάθε εργασίας. Πλέον εστιάζω ακόμη πιο εύκολα στα σημαντικά, αλλά έχω και λιγότερες … τύψεις! -Ιωάννα Α., Διευθύντρια Ξενοδοχείου, με 51-200 εργαζόμενους.

Με έμπνευση από την ενότητα για αυτοματοποίηση εργασιών, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο, αξιοποιήσαμε έναν συνεργάτη μας και δημιουργήσαμε ένα customized σύστημα ψηφιακού προγραμματισμού που μου εξοικονομεί τουλάχιστον 20′ την ημέρα, και τουλάχιστον 60′ την ημέρα σε συνεργάτιδα μου, που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων αξίας 2.663€ ετησίως για την εταιρεία μου. –Παύλος Ν. CEO, Κλάδος Data Security, με 11-50 εργαζόμενους.

Εφαρμόζοντας την τεχνική «Φάε τον βάτραχό σου», εντόπισα ως όφελος ότι φεύγει νωρίς μία δυσάρεστη/δύσκολη εργασία και συνεχίζω τη μέρα με καθαρό μυαλό και λιγότερο άγχος. Από χρήση της εν λόγω τεχνικής εξοικονομώ τουλάχιστον 60 λεπτά ανά ημέρα, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση πόρων αξίας 2.085€ ετησίως. Φίλιππος Ρ. Διευθυντικό Στέλεχος Παραγωγής, Κλάδος Βιομηχανίας, με 1.001-5.000 εργαζόμενους.

Μία πολύ σημαντική τεχνική η οποία άλλαξε την καθημερινότητά μου είναι η τεχνική «φάε τον βάτραχό σου». Με βοήθησε στη θετικότερη αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων τα οποία απέφευγα και ανέβαλλα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο διεκπεραιώνονται νωρίτερα οι δύσκολες δουλειές, αλλά κυρίως αποδεσμεύομαι και εκτελώ με μεγαλύτερη ευχαρίστηση τις υπόλοιπες εργασίες και γενικότερα απολαμβάνω περισσότερο την εργασία μου. – Βασίλειος Α. Μηχανικός, Διευθυντικό Στέλεχος Παραγωγής, Κλάδος Βαριάς Βιομηχανίας, με 10.001+ εργαζόμενους (πολυεθνική)

Είδα μεγάλα οφέλη στην διαχείριση του χρόνου μου χάρη στις τεχνικές της Leaders Lab. Πριν έρθω στο πρόγραμμα, είχα μεγάλη πίεση χρόνου πάντα και συνέχεια. Τώρα, είμαι σε θέση να βγάζω την δουλειά μου με άνεση χρόνου και ενίοτε να έχω χρόνο να βοηθήσω και συναδέλφους! Ενδεικτικά αναφέρω ότι χρησιμοποίησα τις τεχνικές «ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ», «φάε τον βάτραχο σου», «τηλέφωνο αντί email» «email με ΕΟΜ», και έκοψα τους ήχους στα κινητά/τηλέφωνα/email. Χάρη σε αυτές τις αλλαγές από τις τεχνικές του προγράμματος μείωσα τουλάχιστον κατά 2 ώρες μέσο όρο τη μέρα το διαδικαστικό τρέξιμο, χρόνος που αφιερώνω σε πολύ πιο παραγωγικά πράγματα, που αντιστοιχεί σε ετήσια εξοικονόμηση πόρων αξίας 1850€ για την εταιρεία μου. Λένα Γ. Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Βιομηχανίας με 51-200 εργαζόμενους.

Μέσα στις αρμοδιότητες μου είναι να στέλνω e-mail σε πελάτες του εξωτερικού, εκ μέρους του διευθυντή μου. Παλιότερα τα έγραφα μόνη μου, έπαιρνα τηλέφωνο τους πωλητές για λεπτομέρειες, σύντασσα το κείμενο, περνούσε από έγκριση από τον διευθυντής μου και μετά το έστελνα στον πελάτη. Μετά την εκπαιδευτική ενότητα της Leaders Lab για την διαχείριση χρόνου, αποφάσισα να ζητώ από τους πωλητές ένα σύντομο κείμενο για το τι θέλουν να γράψω. Ως αποτέλεσμα  εξοικονομούμε όλοι μας χρόνο, έχουμε καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μας και ο  διευθυντής μου εγκρίνει το κείμενο με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά ότι όλα είναι σωστά. Από την εφαρμογή της νέας αυτής συνήθειας εξοικονομώ πόρους στην εταιρεία μου αξίας τουλάχιστον 1.250€ ετησίως. Βαλεντίνα Τ. Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Βιομηχανίας, με 10.001+ εργαζόμενοι (ελληνική εταιρεία)

Η τεχνική του βάτραχου μου εξοικονόμησε 2 ώρες ανά μέρα, που με βάση τον μισθό μου (είμαι 7ωρη) αντιστοιχεί σε 700€ ετησίως. Μάγδα Κ. Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Υπηρεσιών, με 11-50 εργαζόμενους

Με έμπνευση από την τεχνική Rory για να πολλαπλασιάσω τον χρόνο μου, μείωσα τις διακοπές από τους άλλους λέγοντας “θα είμαι διαθέσιμη σε 5 λετπά”, έκλεισα το ήχο στ e mails, και πολλές κλήσεις στο κινητό (με αναγνώριση ποιος με καλούσε) τις άφησα για αργότερα. Η τεχνική πολλαπλασιασμού χρόνου μου εξοικονόμησε 2 ώρες ανά μέρα, που με βάση τον μισθό μου (είμαι 7ωρη) αντιστοιχεί σε 700€ ετησίως. Μάγδα Κ. Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Υπηρεσιών, με 11-50 εργαζόμενους

Η τεχνική Φάε τον βάτραχό σου, για δύο μεγάλα έργα που είχα μου εξοικονόμησε τουλάχιστον 60 ώρες συνολικά, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση πόρων αξίας 480€. Σταύρος Α. Σύμβουλος, Κλάδος Υπηρεσιών, με 11-50 εργαζόμενους

Άρχισα να τρώω τον βάτραχο πρωί-πρωί αντί να ξεκινήσω με τα χαλαρά και να τον κουβαλάω  στο μυαλό μου. Ξεκινώντας είχα πιο καθαρό μυαλό για να το αντιμετωπίσω και στη συνέχεια ήμουν πιο ήρεμη για τα υπόλοιπα θέματα.  Αυτό μου εξοικονόμησε τουλάχιστον 1 ώρα/εβδομάδα, που αντιστοιχεί σε οικονομικό όφελος 350€ ετησίως. Αγγελική Β. Διευθυντικό Στέλεχος Marketing, Κλάδος Βιομηχανίας, με 51-200 εργαζόμενους.

Έκανα τεχνική Βάτραχος για 2 μεγάλα πράγματα.  Πέρσι μου είχε πάρει 1 ημέρα (6 +2 ώρες επειδή ήταν η πρώτη φορά). Φέτος μου πήρε 2 ώρες, εξοικονόμησα τουλάχιστον 4 ώρες (32€ εξοικονόμηση πόρων, με βάση το κόστος της εργατοώρας μου).  Χριστίνα Λ. , Διευθυντικό Στέλεχος, Κλάδος Βιομηχανίας, με 51-200 εργαζόμενους

Με αφορμή την ενότητα τακτοποίησα 2,000 άρθρα μου. Ύστερα από αυτό το ξεκαθάρισμα, έγραψα νέα άρθρα και βγήκα υλικό που θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω σε συνεδρίες αλλά και για νέες δημοσιεύσεις, όλο τον επόμενο χρόνο. Σοφία Π. Σύμβουλος, κλάδος υπηρεσιών, με 1-10 εργαζόμενους (ελεύθερη επαγγελματίας)

Παλιότερα όταν είχα κάτι που με ζόριζε, το άφηνα για αργότερα. Πλέον, χρησιμοποιώ την τεχνική του Βατράχου και ξεκινώ την ημέρα μου με αυτό, που είμαι ξεκούραστη. Ως αποτέλεσμα, τα δύσκολα πλέον έχουν γίνει εύκολα και για δύο  ερωτηματολόγια ποιότητας που συμπλήρωσα, έλαβα συγχαρητήρια μηνύματα από τα κεντρικά εταιρείας που είναι μία από τις πιο ισχυρές του κλάδου τροφίμων πανευρωπαϊκά.  –Άννα.Κ. Διευθύντρια Τμήματος Ποιότητας, Κλάδος Βιομηχανίας Τροφίμων με 51-200 εργαζόμενους