Τηλέμαχος ΠεύκοςΜηχανικός Διευθυντής Παραγωγής - Ελληνικός Χρυσός

Έγινε καθημερινότητα μου η τεχνική ΤΙΠΙΕΣ. Εφαρμόζοντας το “Εσύ τι πιστεύεις;”, νιώθω ότι τα μέλη της ομάδας μου, έχουν αρχίσει να αισθάνονται τη σύνδεσή τους με τους στόχους και ότι γίνονται μέρος της συνολικής προσπάθειας. Γίνονται συμμέτοχοι, ξέρεις ότι ο άλλος θα κάνει αυτό που συζητάμε. Δύο ακόμη τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι α. να εξετάζω αν στηριζόμαστε σε δεδομένα ή απόψεις (από την ενότητα του στρατηγικού σχεδιασμού) και β. να αναθέτω με ενδυναμωτικό τρόπο, δηλαδή με αναφορά στο “όφελος” του άλλου. Το όφελος μου είναι ότι εξοικονομώ τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα που σημαίνει εξοικονόμηση πόρων κατά τουλάχιστον 13,750 ευρώ ετησίως.

Σε υφιστάμενο μου, που είναι μεγαλύτερός μου σε ηλικία κατά 30 χρόνια, εξηγούσα πόσο σημαντικό είναι να λέει “ευχαριστώ” αντί “μπράβο” και προσπαθούσα να τον εμπνεύσω να το χρησιμοποιήσει. Για τουλάχιστον 30 λεπτά το συζητούσαμε. Τελικά κάποια στιγμή είπε σε δικό του συνεργάτη, “ευχαριστώ” αντί για “μπράβο” και ήρθε ενθουσιασμένος να μοιραστεί μαζί μου το αποτέλεσμα που είχε στον συνεργάτη του.

Δύο ακόμη τεχνικές που χρησιμοποιώ είναι α. να εξετάζω αν στηριζόμαστε σε δεδομένα ή απόψεις (από την ενότητα του στρατηγικού σχεδιασμού) και β. να αναθέτω με ενδυναμωτικό τρόπο, δηλαδή με αναφορά στο “όφελος” του άλλου.

Αυτό που άκουγα από άλλους ήταν ότι όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και κούμπωσαν όλα τα κομμάτια, θα καταλάβαινα τι έγινε μέσα μου. Πράγματι κούμπωσαν και αυτό που έγινε μέσα μου είναι ότι κατάλαβα τι είναι ηγεσία. Είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι ηγέτης. Ο  ηγέτης είναι παράδειγμα προς μίμηση και είναι καλός άνθρωπος. Νιώθω ότι έγινα καλύτερος άνθρωπος συμμετέχοντας στο πρόγραμμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ