Σοφία ΠαπαναστασίουΣύμβουλος Ζωής (Life Coach)

Μετά την ένταξη μου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας, στην επικοινωνία μου ξεκίνησα να δημιουργώ προϋποθέσεις ώστε να είναι ξεκάθαρο στον συνομιλητή μου ότι έχει κάτι να κερδίσει. Στη συνέχεια, τον ρωτώ τι πιστεύει και μετά εξηγώ (αντί το αντίστροφο).

Με βάση αυτήν την θέση μου, σε συνάντηση μου με τον υπεύθυνο ενός από τα μεγαλύτερα Κέντρα Παροχής Ψυχολογικής Υποστήριξης χρησιμοποίησα τεχνικές από την ενότητα «Ενδυναμωτική Ανάθεση Εργασιών» εστιάζοντας στο δικό τους όφελος από την συνεργασία τους μαζί μου. Το σημείο αυτό καθόρισε την συνεργασία μας. Εστίασα σε τρία σημεία, ακολουθώντας τις τεχνικές της ενότητας. Το όφελος μου ήταν ότι συμφωνήσαμε να είμαι εξωτερικός συνεργάτης τους. Η συνεργασία μαζί τους μου προσέφερε ετήσια έσοδα αξίας τουλάχιστον 10,000 ευρώ.

Επίσης: για το νέο γραφείο που άνοιγα, έψαχνα για έναν λογιστή. Μου σύστησαν έναν «έμπειρο». Ήρθε με καθυστέρηση τριάντα λεπτών και χωρίς να έχει να μου προτείνει λύση για το θέμα που του είχα εξηγήσει ότι έχω. Αντί να δώσω δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, όπως κάνω συνήθως, με έμπευση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την τεχνική του «όχι». Αντί να ενοχληθεί από την κατ’ τα άλλα απόρριψη μου, ανακουφίστηκε! Νομίζω, ούτε εκείνος ένιωθε άνετα μαζί μου. Επιπλέον, χάρη στο «όχι» μου και συνέχισα το ψάξιμο, όταν βρήκα τον λογιστή που μου ταιριάζει, αποδείχθηκε ακόμη πιο ορθή η απόφαση μου. Ο νέος λογιστής ανακάλυψε ότι υπήρχε ένα κοινοτικό πρόγραμμα στο οποίο μπορούσα να ενταχθώ και από το οποίο έλαβα επιδότηση και άρα εξοικονόμησα πόρους αξίας 40.000 ευρώ για την δημιουργία του γραφείου μου! 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ