Πένυ ΤσαούτουΔιευθύνουσα Σύμβουλος - ΕΨΑ ΑΕ

Εφάρμοσα την τεχνική «εξιστόρηση» από την ενότητα της μεταλλακτικής ηγεσίας, προκειμένου να πετύχουμε την αποδοχή της αναδιοργάνωσης του τμήματος πωλήσεων από τους πωλητές: στο τέλος της συνάντησης προβάλαμε ένα βίντεο όπου ένας προπονητής έδινε οδηγίες στον παίκτη μπάσκετ και ο παίχτης, την ώρα του παιχνιδιού, έκανε αυτό που ζήτησε ο προπονητής, ώστε να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα εξαρτάται τόσο από αυτόν που δίνει τις οδηγίες όσο και από αυτούς που τις εκτελούν.

Κατά τα άλλα, με αφορμή την ενότητα για Ανάπτυξη της Απόδοσης των Συνεργατών μας και την τεχνική ΤΙ.ΠΙ.ΕΣ. πλέον αποφεύγω να πω πρώτη την άποψή μου. Ως αποτέλεσμα βγαίνουν περισσότερες ιδέες από τους συνεργάτες μου, και κατά συνέπεια καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι λιγότερο ενεργοβόρο για μένα αφού συντονίζω την συζήτηση αντί να έχω την ευθύνη να βρω την λύση, και κυρίως ο συνεργάτης νιώθει ότι εισακούγεται η άποψη και η ιδέα του και δεσμεύεται περισσότερο στην υλοποίηση της ιδέας.

Τέλος, με έμπνευση από την ενότητα για την Ενδυναμωτική Ανάθεση Εργασιών, μοιράζω περισσότερο και πιο συχνά αρμοδιότητες. Ως αποτέλεσμα, όταν έχω επαγγελματικά ταξίδια σε εκθέσεις και προκύπτουν έκτακτες και πολύ σημαντικές παραγγελίες για την ανάπτυξη των εργασιών μας, εκτελούνται αμέσως χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς να χρειάζεται να είμαι εκεί και με άψογο επίπεδο εκτέλεσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ