Νίκος Παπασάββας, CEO-Επιχειρηματίας

Με έμπνευση από το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας για θετικότερο τρόπο επικοινωνίας, άλλαξα την προσέγγιση μου για προσπάθεια ραντεβού, προέκυψε πράγματι ραντεβού. Στη συνέχεια χάρη στην ενότητα των Διαπραγματεύσεων, άλλαξα την προσέγγιση μου στις διαπραγματεύσεις. Έδωσα περισσότερες πληροφορίες για να κερδίσω εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, ήμουν πιο διεκδικητικός όταν με αμφισβητούσαν. Ως αποτέλεσμα, σε διαπραγμάτευση στην Κύπρο, με 9 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας απέναντι μου, έκλεισα συμφωνία για μια δουλειά του 1,8 εκατ ευρώ. Μετά από 8 μήνες, όπου εφάρμοσα την ίδια τακτική (δίνω πληροφορίες, λύνω προβλήματα χωρίς να αναλύω το πώς, μιλώ με ευθύτητα) ακολούθησε δεύτερη συμφωνία μαζί τους αξίας 1,05 εκατ ευρώ.

Κατά τα άλλα,

-εφάρμοσα τεχνικές από τις ενότητες «Ενδυναμωτική Ανάθεση Εργασιών & Παρακίνηση μέσω θετικής επικοινωνίας.», σε συνεργάτη που ήταν στα όριά του και έφερνε και τους υπόλοιπους στα όρια μας. Τα οφέλη ήταν: άμεσα απέβαλλε τον αρνητισμό του, άρχισε να βρίσκει λύσεις, πήρε μεγαλύτερες αρμοδιότητες από πριν. Στην ουσία, ενεργοποιήθηκε και μπόρεσα να τον ανεβάσω επίπεδο ευθύνης, χωρίς να του διαφοροποιήσω το μισθό του και αντί να πάρω έναν νέο συνεργάτη που θα ήθελε από μένα μεγάλο διάστημα υποστήριξης ώσπου να μπει στο πνεύμα.

-από την ενότητα «Πώς να συνδεόμαστε: Ηγεσία σε υψηλότερο επίπεδο» χρησιμοποίησα την τεχνική «Αντιστροφή Πυραμίδας» και μίλησα στους συνεργάτες μου για τη συνήθεια τους να μου τηλεφωνούν για προβλήματα που μπορούν να λύσουν μόνοι τους. Πράγματι άρχισαν να μου τηλεφωνούν μόνο για τα σοβαρά και να τακτοποιούν μόνοι τους όλα τα επιμέρους.

-μετά την ενότητα “Διαχείριση Αρνητικών Ανθρώπων” αποφασίσω να προσεγγίσω έναν συνεχώς κατσούφη συνεργάτη μου και να τον “προκαλέσω”, καθ’ οδηγία της τεχνικής. Μου είπε τι του έφταιγε, το συζήτησα μαζί του χρησιμοποιώντας την τεχνική “έλα στη θέση μου, πες μου τι θες να κάνω”. Από τότε, εδώ και καιρό, ξεδιπλώθηκε το ταλέντο του, χωρίς να προκύψει άλλο θέμα!

– Χρησιμοποιώ την τεχνική επιλογής συνεργατών, για συνέντευξη τηλεφωνική, και μάλιστα σε στιγμή που ήταν χαλαροί ώστε να δω την ετοιμότητα τους και να ελέγξω τον επαγγελματισμό τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ