Νίκος Αναγνωστόπουλος, Επικεφαλής Ασφαλιστικού ΓραφείουΕπιχειρηματίας -Σύμβουλος Ασφαλίσεων - MetLife

/iframe>

Από την ενότητα Στρατηγικές Διαχείρισης Προσωπικής Ενέργειας χρησιμοποίησα την τεχνική προγραμματισμού ΑΒΓΔΕ, και ως αποτέλεσμα είχα την εστίαση σε πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις πελατών που μου απέφεραν άμεσα νέες πωλήσεις.

Με έμπνευση από την ενότητα “Παρακίνηση με Θετική Επικοινωνία”, έχω σταματήσει τα όχι, τα μη, τα δεν και τις αρνητικές εκφράσεις, εστιάζομαι να κάνω θετική επικοινωνία. Ως αποτέλεσμα έχει βελτιωθεί σημαντικά η επικοινωνία μου και με πελάτες και με συνεργάτες.

Από την ενότητα “Ανάπτυξη Ηγετών με την τέχνη της Καθοδήγησης” και χρήση της τεχνικής ΤΙ.ΠΙ.ΕΣ. ένας συνάδελφος έβγαλε τη δουλειά όλου του καλοκαιριού σε 1 μήνα, με άμεσο οικονομικό όφελος για εκείνος και για μένα!

Σε συνέχεια της ενότητας για Αποτελεσματικότερη Τηλεφωνική και Ηλεκτρονική επικοινωνία, ακολούθησα τις τεχνικές και πράγματι ακούγομαι διαφορετικά στο τηλέφωνο. Επίσης, διαφοροποίησα το κείμενο για προσέγγιση νέων συνεργατών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ομιλητή –εξαφάνισα τα μην και τα δεν, ανέφερα «θα χαρώ να…» στο τέλος. Έκανε μεγάλη διαφορά: Παλιά το 25% των παραληπτών μου απαντούσαν. Τώρα μου απαντάνε το 40 με 50%! Είναι σχεδόν διπλάσιος αριθμός ατόμων, με άμεσο οικονομικό όφελος για μένα, το οποίο μάλιστα θα συνεχίσει να αυξάνεται από τις νέες συνεργασίες που θα προκύψουν στο μέλλον.

Για την εξολόθρευση του άγχους χρησιμοποίησα την τεχνική με το λαστιχάκι σε διάφορες στιγμές. Με βοήθησε σε δύσκολες στιγμές, ώστε να συγκεντρωθώ καλύτερα.

Με την πρώτη φορά που εφάρμοσα την τεχνική της «συσκευασίας» από την ενότητα των Διαπραγματεύσεων, κατάφερα να πουλήσω επιπλέον υπηρεσίες σε ομαδικό συμβόλαιο και σε ήδη υπάρχοντα πελάτη.

Τα συνολικά οικονομικά οφέλη (αξία πωλήσεων) που προέκυψαν από χρήση των παραπάνω τεχνικών αντιστοιχούν σε 9,06 φορές την επένδυση που έκανα για την ένταξη μου στο Πρόγραμμα της Leaders Lab.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ