Μάριος ΜπαζέΔιευθυντικό Στέλεχος - Il Posto

Με την βοήθεια της ενότητας “Επιλογή και Διατήρηση Ταλαντούχων Συνεργατών”, πλέον ανεβάζουμε κατεβάζουμε ανθρώπους από το λεωφορείο όταν πρέπει. Κάναμε μεγάλο ξεκαθάρισμα. Μπορέσαμε να κάνουμε κινήσεις ανάπτυξης, μια και πάψαμε να αναλωνόμαστε με ό,τι μας κρατούσε πίσω. Τώρα το κλίμα είναι φανταστικό το οποίο φαίνεται και το καταλαβαίνουν οι πελάτες, και έχει άμεση σχέση με την αύξηση τζίρου, σε συγκεκριμένες βάρδιας. Το οικονομικό μας όφελος από αυτήν την νέα οπτική που αποκτήσαμε είναι τουλάχιστον 48.000€.

Θέλαμε να βρούμε μια νέα ιδέα για προώθηση των πωλήσεων στη νυχτερινή βάρδια. Έκανα χρήση της τεχνικής «Πώς να Αντλήσουμε Δημιουργικότητα από την Ομάδα μας». Είπα στους συναδέλφους μου ο καθένας να καταγράψει τις ιδέες του επί μια εβδομάδα, στη συνέχεια να διαλέξει ο καθένας την καλύτερη ιδέα του και να τις καταγράψουμε όλοι μαζί. Ως αποτέλεσμα βγήκαν άλλες πέντε ιδέες και το όφελος ήταν η αύξηση τζίρου αξίας 27.000€.

Από την ενότητα για την διαχείριση ταλέντων έχουμε εμπνευστεί να κάνουμε ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπευθύνων/managers του μαγαζιού. Ο καθένας έχει αναλάβει το ταλέντο του. Το όφελός μας ότι είμαστε μια σφικτοδεμένη ομάδα που ο ένας με χαρά βοηθάει τον άλλον. 

Δύσκολος πελάτης, εκνευρισμένος, σε δύσκολη ημέρα που ήμουν κι εγώ πιεσμένος. Ακολούθησα τεχνικές της Εξυπηρέτησης Δύσκολων Πελατών για κατανόηση και συμπαράσταση και μετά έκανα την ερώτηση για την υπέρβαση: “Τι θα μπορούσα να κάνω για εσάς”; Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο πελάτης έφυγε υπερ-ικανοποιημένος, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, επειδή δραστηριοποιούμαστε σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική εποχή και περιοχή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ