Λεωνίδας ΤσιακίρηςΔιευθυντής Παραγωγής, Sonoco Hellas AE

sonoco

Στο τμήμα φορτώσεων έχουν την τάση να τυλίγουν και να μεταφέρουν απρόσεκτα και “τσαπατσούλικα” τα προϊόντα μας. Χρησιμοποίησα την τεχνική εξιστόρησης περιγράφοντας μία ιστορία που δυστυχώς συνέβη, τους έδειξα φωτογραφίες, τους εξήγησα τις επιπτώσεις που είχαμε.

Σύμφωνα με την τεχνική από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας της Leaders Lab, κράτησα θετική χροιά στην κατάληξη της εξιστόρησης λέγοντας πώς θα τις αποφύγουμε στο μέλλον και τι θα σημαίνει αυτό γι’ αυτούς και κατ’ επέκταση στην εταιρεία.

Ήδη μέσα σε μία εβδομάδα, βελτιώθηκαν αισθητά.

Το όφελος μας είναι η ακόμη καλύτερη εικόνα ενός ούτως ή  άλλως καλού προϊόντος, χωρίς να αδικείται η ποιότητα του.

Μακροπρόθεσμα αυτή η άριστη ‘βιτρίνα’ αποτρέπει τυχόν παράπονα μικρής σημασίας από τους πελάτες μας.

Κατά τα άλλα, προκειμένου να παρακινήσω συνεργάτες μας, χρησιμοποίησα την τεχνική για την κατηγορία συμπεριφοράς του κάθε ένα από αυτούς, η προσπάθειά μου πήγε κάπως καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα.

Επίσης χρησιμοποίησα την τεχνική για θετική παρακίνηση της ενότητας “Ενδυναμωτική Ανάθεση Εργασιών” και κατάφερα να αναθέσω ένα μέρος καθημερινής εργασίας μου σε συνεργάτη μου. Το αποτέλεσμα είναι ότι και οι υπόλοιποι ξεκίνησαν να κάνουν το ίδιο, έτσι κέρδισα χρόνο για πιο σημαντικά θέματα και επιπλέον έχω πιο λεπτομερή και αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία.

Τέλος, από την ενότητα «Η δύναμη της Αναγνώρισης» εφάρμοσα την τεχνική «taram» στον πλέον γκρινιάρη για τα πάντα συνάδελφο μου. Το αποτέλεσμα είναι ότι αύξησε την παραγωγικότητά του και την επιθυμία για το κάτι παραπάνω. Επιπλέον, σταμάτησε η γκρίνια και η αρνητικότητα!

SONOCO Hellas

Η SONOCO ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ανήκει πλήρως στην SONOCO Products, εταιρία που ιδρύθηκε το 1899 στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο τομέα της βιομηχανικής και καταναλωτικής συσκευασίας όπως και των υπηρεσιών συσκευασίας, με ετήσιες πωλήσεις $3.6δις. Με περισσότερες από 300 μονάδες παραγωγής σε 35 χώρες εξυπηρετεί πελάτες σε περίπου 85 κράτη. Η SONOCO είναι περήφανο μέλος του Dow Jones Sustainability World Index.

Η SONOCO ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λειτουργεί μία χαρτονοποιία στο νομό Κιλκίς και ένα εργοστάσιο συσκευασίας στη Θεσσαλονίκη με παράλληλη δραστηριότητα στη διαχείριση μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων.

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?