Δρ. Κωνσταντίνος ΖελενίτσαςΜηχανικός- Διευθυντής Παραγωγής - Ελλην. Λευκόλιθοι ΑΕ

Το πρόγραμμα ηγεσίας της Leaders Lab με βοήθησε να εστιάζω στους στόχους μου, να τους ιεραρχώ και επηρέασε την οπτική μου για τους άλλους: έμαθα να έχω περισσότερη ευμένεια και περισσότερη κατανόηση για το πώς βλέπει ο άλλος ένα θέμα. Επίσης, έμαθα να έχω πλάνο δράσης πριν από κάθε ενέργεια διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Τα οφέλη ήταν πολλαπλά:

Παρόλο που η παραγωγή και οι ποιοτικές απαιτήσεις των πελατών μας αυξήθηκαν την περίοδο που συμμετείχα στο πρόγραμμα, μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε στις αυξημένες ανάγκες με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, ενώ χρειαζόμασταν τουλάχιστον 2 επιπλέον άτομα.  Σε αυτό συνέβαλλαν αποφασιστικά η ανάπτυξη συστήματος καταχώρησης δεδομένων παραγωγής, η πρόσληψη και η εκπαίδευση καταχωρητή δεδομένων παραγωγής, καθώς επίσης και η βελτίωση της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων μέσω της αναβάθμισης των ετικετών στα προϊόντα. Με τα παραπάνω ελαχιστοποιήθηκαν οι ποιοτικές αστοχίες και οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση και φόρτωση των παραγγελιών. (Εξοικονόμηση πόρων ανά έτος, τουλάχιστον 50,000 ευρώ).

Με εστίαση στην ευταξία αξιοποιήσαμε υπάρχουσες μεταχειρισμένες παλέτες και μάλιστα πουλήσαμε μέρος αυτών (Εξοικονόμηση πόρων ανά έτος, τουλάχιστον 50,000 ευρώ).

Στα πλαίσια της περαιτέρω βελτίωσης του προγραμματισμού παραγωγής, δόθηκε χρόνος ώστε να γίνονται παραγγελίες σε υλικά συσκευασίας από μακρινές χώρες με χαμηλότερο κόστος, αντί από κοντινές χώρες, με άμεση παράδοση αλλά υψηλότερο κόστος. (Εξοικονόμηση πόρων ανά έτος, τουλάχιστον 50,000 ευρώ).

Σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο, έγιναν δοκιμές σε πρόσθετα, ώστε να βρούμε εναλλακτικούς προμηθευτές αντίστοιχων προσθέτων σε χαμηλότερες τιμές.  (Εξοικονόμηση πόρων ανά έτος, τουλάχιστον 50,000 ευρώ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ