Δήμητρα ΝικολήPublic Relations Manager - Ξενοδοχειακός Κλάδος

Ενδεικτικές ιστορίες μου:

Έκανα διαπραγματεύσεις ακόμη πιο συνειδητά, με ενεργητική ακρόαση και άρχισα να χρησιμοποιώ την τεχνική “προβάλλω τη λύση σε πακέτα”. Χάρη στην προσέγγιση με τα “πακέτα” σε τουλάχιστον μία περίπτωση, έκλεισα μια συμφωνία (συνέδριο) αξίας 30,000 ευρώ.

Ενθουσιάστηκα από την τεχνική ΟΕΣΤ. Πλέον έγινε καθημερινότητα μου να κατατάσσω στην κατηγορία τους αυτούς που βλέπω και να προσαρμόζω την προσέγγιση μου. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, για ένα συνέδριο Πρυτάνεων, που ο καθένας τους είχε διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο π.χ. άλλοι ήταν θεωρητικοί (νομικοί) άλλοι ήταν πρακτικοί (λογιστική), χάρη στην ΟΕΣΤ τεχνική, έκλεισα συμφωνία (νέες πωλήσεις) αξίας τουλάχιστον 25,000 ευρώ.

Κάθε μέρα εφαρμόζω την τεχνική Pomodoro για όσα θέλουν να είμαι συγκεντρωμένη, παρά τον χαμό γύρω μου. Η τεχνική μου εξοικονομεί τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.

Χρησιμοποιώ την τεχνική ΤΙ.ΠΙ.ΕΣ με εξωτερικούς και εσωτερικούς συνεργάτες. Αναγκάζονται να μιλήσουν. Το όφελος μου είναι ότι η συζήτηση μειώνεται στο 50% του χρόνου. Αυτό μου εξοικονομεί την ημέρα τουλάχιστον 30 λεπτά την ήμερα.

Από χρήση της τεχνικής διαχείριση “υψηλής θερμοκρασίας” συνομιλητή, με συναδέλφους, καταφέρναμε να συνεννοηθούμε χωρίς να γίνεται χαμός. Αυτό μας εξοικονόμησε τουλάχιστον δύο ώρες λιγότερης έντασης ανά μήνα.

Εφάρμοσα την τεχνική βάτραχο. Όφελος: τελειώνω σύμφωνα με τις προθεσμίες και δουλεύω χωρίς να “σέρνω” την υποχρέωση.

Συνοψίζοντας καταθέτω εντυπωσιασμένη από την εστιασμένη χοάνη. Έχω καθημερινή ένταξη του pomodoro στην καθημερινότητα μου. Όποτε χρειάζομαι τρώω τον πιο άσχημο βάτραχο πρώτα. Εννοείται πως με διευκολύνει η ΤΙ.ΠΙ.ΕΣ. Συνυπολογίζω την προοπτική του να κατεβαίνουν άνθρωποι από το λεωφορείο. Μηδενίζω τα inbox μου. Δίνω αναγνώριση σε συναδέλφους και τα παιδιά μου λέγοντας πόσο περήφανη είμαι για αυτούς. Και κάνω πολύ ΟΕΣΤ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ