Χρήστος ΜαυροκορίδηςΕπιχειρηματίας -Managing Director - Fitness Together

Είχα ως στόχο να μειώσω το κόστος αποστείρωσης και πλαστικοποίησης πετσετών, για χρήση εντός του γυμναστηρίου.  Είχα δύο προκλήσεις. Να πετύχω τον στόχο μου, χωρίς να δυσαρεστήσω τους πελάτες μας και να κάνω τους συνεργάτες μου να συμφωνήσουν και να επικοινωνήσουν με φυσικότητα και άνεση την αλλαγή στους πελάτες. Σε συνέχεια των ενοτήτων για την Μεταλλακτική Ηγεσία την Επικοινωνία με Θετικότητα και με αφορμή την ενότητα Στρατηγικού Σχεδιασμού, κατέστρωσα γραπτό σχέδιο με όλες τις παραμέτρους. Υπολόγισα το κόστος αγοράς νέων πετσετών, με το λογότυπο του γυμναστηρίου πάνω τους. Εντόπισα τις πηγές αντίστασης από τους συνεργάτες μου και τους φόβους τους για τις αντιδράσεις των πελατών. Πρόσθεσα την παράμετρο του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος και της κοινωνικής ευθύνης για την μείωση της χρήσης απορρυπαντικών.  Προετοιμάστηκα χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του Στρατηγικού Σχεδιασμού, τις επικοινώνησα στους συνεργάτες μου, εύκολα και απλά, συζήτησα εκτενώς μαζί τους. Όταν ανακοινώσαμε την αλλαγή, όλα πήγαν εξαιρετικά. Οι συνεργάτες μου διαχειρίστηκαν το θέμα άριστα. Οι πελάτες εντυπωσιάστηκαν από την κίνηση μας για το περιβάλλον, τους άρεσε το δώρο που τους κάναμε. Πέτυχα τον στόχο μου και εξοικονόμησα ετήσιους πόρους αξίας 36,000€.

 

Κατά τα άλλα, εφάρμοσα τις αρχές σύνδεσης στους συνεργάτες μου, ώστε να καταλάβουν τον σκοπό και τους λόγους πίσω από αυτό που λέω. Έδωσα περισσότερη έμφαση στο συναίσθημα. Τους είπα τι όφελος θα έχουν οι ίδιοι και το όφελος της εταιρείας. Είχε μεγάλη επιτυχία.

Επίσης, άρχισα να βλέπω τους συνεργάτες μου με άλλο μάτι. Άρχισα να βλέπω τα δυνατά τους σημεία, όχι μόνο τα αδύνατα και να τους αναθέτω τις αντίστοιχες εργασίες. Παρατήρησα ότι οι νέες εργασίες που ανέθετα τους ανέβαζαν, με άλλα λόγια οι συνεργάτες μου είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν βγήκα από τη διαδικασία να «διορθώνω» το αδύνατο τους σημείο.

Ακόμη πιο συγκεκριμένα, εντόπισα ότι έχω συνεργάτη που είναι πολύ καλός με τα γραφειοκρατικά της δουλειάς μας, όχι όμως με την επικοινωνία. Τόσο καιρό είχα θέμα πως θα τον αλλάξω. Μίλησα μαζί του, έκανα σύνδεση, τα συζητήσαμε. Τον ρώτησα «πού είσαι καλός», μου είπε. Του είπα «αφού είσαι καλός εκεί, να το εκμεταλλευτούμε».  Στον νέο του ρόλο, διαπρέπει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ