Σωτηρία ΑσλανίδουΔιευθύντρια Πωλήσεων - Feri tri

Σε συνέχεια του συνέχεια της συμμετοχής μου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Leaders Lab, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την τεχνική της Αναγνώρισης, αντικατέστησα τα «μπράβο» με «ευχαριστώ» και είδα βελτίωση στην επικοινωνία μου με συνεργάτες και με μια δύσκολη επαγγελματική σχέση.

Επίσης, άλλαξα τον τρόπο που εκπαιδεύω τους συνεργάτες μου, σκέφτομαι πολύ παραπάνω τα όσα θα πω και πώς θα τα πω, με όφελος να αποφεύγουμε τις πολλές εντάσεις που είχαμε παλιότερα.

Ένα ακόμη σημαντικό όφελος ήταν η αλλαγή της οπτικής μου για όλες τις περιπτώσεις σαν αυτή: Υποψήφιος πελάτης ζήτησε (βλ. απαίτησε) από τον πωλητή μας να τους κάνουμε μια δωρεάν παροχή προϊόντος για το ξεκίνημα της συνεργασίας μας. Ο πωλητής μου το μετέφερε και ήθελε την έγκριση μου. Με έμπνευση από την εκπαιδευτική συνεδρία για τις Διαπραγματεύσεις, για πρώτη φορά, αντί να αποδεχθούμε το αίτημα του πελάτη από φόβο ότι θα τον χάσουμε, αποφύγαμε τη διαπραγμάτευση με τον εαυτό μας, όπως το περιγράφουμε με όρους Leaders Lab, και αρνηθήκαμε. Μετά από περίπου 1 μήνα ο πελάτης επανήλθε ζητώντας την έναρξη της συνεργασίας μας, και καταβάλλοντας το ποσό για το προϊόν που ζητούσε δωρεάν!

Κατά τα άλλα, με έμπνευση από το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας της Leaders Lab, για πρώτη φορά ζήτησα πλάνο δράσης από τους πωλητές μου. Το όφελος μας ήταν ότι όλοι τους έχουν οργανωθεί και έχουμε καλύτερη διαχείριση χρόνου μεταξύ μας (ομάδα με 4 πωλητές). Επίσης, οργάνωσα καλύτερα τη ενδοεταιρική επικοινωνίας μας. Το οικονομικό μας όφελος από την εξοικονόμησης χρόνου από αυτά τα δύο, μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1.990 ευρώ ετησίως.

Ακολουθώντας σχετική τεχνική, ξεκίνησα να έχω το κινητό μου στο αθόρυβο και να κρατά το τηλεφωνικό κέντρο τα τηλεφωνήματα , για συγκεκριμένη ώρα που είχα φόρτο εργασίας. Ως αποτέλεσμα μείωσα τις διακοπές και την διάσπαση της προσοχής μου, με όφελος τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1.790 ευρώ ετησίως.

Τέλος, από networking κατά τη διάρκεια του προγράμματος, με άλλους συμμετέχοντες από τον κλάδο της βιομηχανίας, έκλεισα επιχειρηματικές συμφωνίες αξίας τουλάχιστον 1.500 ευρώ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ