Σταύρος ΑμοιράςΕπιχειρηματίας -Σύμβουλος Επιχειρήσεων - enateam

Οι σημαντικότερες τεχνικές που αποκόμισα από το πρόγραμμα και πλέον είναι καθημερινότητα μου είναι οι εξής: ΤΙΠΙΕΣ, Φάε τον βάτραχο σου, 4 κύκλοι εξυπηρέτησης, Αναγνώριση και Άντληση Δημιουργικότητας (πλάγια σκέψη).

Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική άντλησης δημιουργικότητας, για να αντιστρέψουμε την μη καταγραφή εργασιών σε σύνολο 28 ατόμων ομάδας συμβούλων. Ήταν μεγάλη πρόκληση, κι όμως σε μόλις έξι μήνες έγινε συνήθεια σε όλους και πλέον έχουμε σύστημα καταγραφής εργασιών. Επιπλέον, κάθε 15 ημέρες συζητάμε τα υψηλής προτεραιότητας, τα συνδέουμε με την προηγούμενη συνάντησή μας, εξετάζουμε ποια θέματα λύθηκαν, ποια συνεχίζουν. Το όφελός μας είναι ότι για πρώτη φορά αποκτήσαμε ιστορικότητα στις εργασίες μας και έγινε πανεύκολη η αναζήτηση πληροφορίας. Από αυτή τη διεργασία έχω εξοικονομήσει τουλάχιστον 30 λεπτά χρόνου ανά δύο εβδομάδες για μένα και σε τουλάχιστον 20 άτομα από την ομάδα 28 ατόμων που έχουμε.

Εφαρμόσαμε την τεχνική «4 κύκλοι εξυπηρέτησης» στην επιχείρησή μας και ομοιογενοποιήσαμε την εξυπηρέτησή μας ανάμεσα σε 28 συνεργάτες και συμβούλους ανάπτυξης, διαφορετικών αντικειμένων ο καθένας τους, με όφελος την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας μας στους πελάτες μας και στην αγορά.

Σε συνέχεια της ενότητας Διαχείρισης Χρόνου και της ενότητας «Ενδυναμωτική Ανάθεση Εργασιών», αποφασίσαμε να αναθέσουμε σε στέλεχος της εταιρείας μας τη λειτουργική διοίκηση της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, εξοικονόμησα δύο ώρες την ημέρα.

Η τεχνική Φάε τον βάτραχό σου, για δύο μεγάλα έργα που είχα μου εξοικονόμησε τουλάχιστον 60 ώρες συνολικά.

Σε συνέχεια της τεχνικής ΑΒΓΔΕ, στις συναντήσεις μας έχουμε συμφωνήσει να μιλάμε μόνο για εργασία. Το μεταφέραμε και στη γενική διευθύντριά μας, την Κατερίνα. Οι συναντήσεις μας είναι πιο σύντομες, πιο ξεκούραστες για όλους, έχουμε χρόνο για όλα τα σημαντικά. Αυτό εξοικονόμησε τουλάχιστον 30 λεπτά στην 15μερη συνάντηση μας σε 15 μέλη της ομάδας μας.

Μετά την ενότητα “Αποτελεσματικός Στρατηγικός Σχεδιασμός” για τους στόχους για το νέο έτος, θέσαμε ξεκάθαρους στόχους. Επιπλέον ήταν η πρώτη φορά που θέσαμε στρατηγικούς στόχους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ