Στάμος ΠαλούκηςΚτηματομεσίτης - Επιχειρηματίας - HTP Properties

Μέσα από το σύνολο των τεχνικών του Προγράμματος Ανάπτυξης Ηγεσίας  έχω καταφέρει να αναβαθμίσω την απόδοση μου (και τα έσοδά μου κατά 300%) μειώνοντας συγχρόνως το χρόνο και το άγχος στο μισό, λόγω καλύτερης διαχείρισης χρόνου και διαχείρισης project. Το καθαρό μου οικονομικό μου όφελος ήταν τουλάχιστον 15,000€.

Επιπλέον, απέφυγα να μιλήσω σε μια δουλειά και …έκλεισα την συμφωνία,  με όφελος 4,000€ για μένα. Ο αγοραστής έδινε λιγότερα από όσα ζητούσε ο ιδιοκτήτης. Κανονικά θα προσπαθούσα να πείσω τον ιδιοκτήτη να δεχθεί, με διάφορα επιχειρήματα. Όμως δεδομένου των τεχνικών από την ενότητα Διαπραγματεύσεων, στον ιδιοκτήτη είπα μόνο «χρειάζεται να μου απαντήσεις» χωρίς να τον πιέσω. Αποφάσισε να δεχθεί την προσφορά, οπότε έκλεισε η δουλειά. Κατά τη γνώμη μου, για τους Έλληνες, η Διαπραγμάτευση είναι να μην μιλάς!

Άρχισα να κόβω δουλειές, δηλαδή να λέω όχι, σε δουλειές που μου «έκοβαν» χρόνο και έτσι, ανοίγουν οι προοπτικές μου για μεγαλύτερες δουλειές!

Συμπληρώνω περισσότερα στοιχεία για τους πελάτες μου, ώστε να θυμηθώ ονόματα και τι έχω πει μαζί τους. Επίσης, φροντίζω να λέω 3 φορές το όνομα τους κατά την επικοινωνία μας. Έχει θετική επίδραση στην προσέλκυση πελατών που θα μου αναθέσουν πώληση/αγορά ακινήτου τους.

Οι τεχνικές από την ενότητα «Διαχείριση (ηγεσία) δύσκολων ατόμων» με βοήθησε πάρα πολύ, κυρίως για να επιλύσω προβλήματα με προηγούμενους πελάτες και όχι μόνο.

Ξεκίνησα νέα συνεργασία με τρεις συναδέλφους. Με έμπνευση από την ενότητα για την Ενδυναμωτική Ανάθεση, τους είπα να καταγράψουμε τι κάνει ο καθένας μας αυτήν τη στιγμή. Ουσιαστικά τους ανέθεσα να το κάνουν και βεβαίως έκανα και εγώ το ίδιο. Το έκαναν. Θεωρώ ότι επειδή δεσμεύτηκαν γραπτώς στην συμφωνία μας, είναι ο λόγος, που μετά από τρεις μήνες εξακολουθούμε να έχουμε καλή συνεργασία, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ηρεμία. Όλη αυτή η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική από παλιότερες προφορικές «συμφωνίες» που έκανα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ