Νώντας ΠαπαρούσηςΕπιχειρηματίας - Concept2Action

Έπρεπε να ζητήσω από πελάτη μου τις ενέργειες του για να προχωρήσει το project. Του τηλεφώνησα αλλά δεν τον βρήκα. Με αφορμή την εκπαίδευση, αντί να περιμένω να μου τηλεφωνήσει ή/και να προσπαθήσω εκ νέου να του τηλεφωνώ μέχρι να τον βρω διαθέσιμο, προτίμησα να του στείλω e-mail με τα θέματα προς επίλυση (agenda). Δεν μου απάντησε. Έτσι, και πάλι εμπνευσμένος από την εκπαίδευση, του έστειλα δεύτερο email θέτοντας του τις προτάσεις μου και ότι εφόσον δεν έχω αρνητική του απάντηση έως μια συγκεκριμένη ώρα, θεωρώ ότι έχω την έγκριση του. Έτσι, κατάφερα να προχωρήσω το project εντός δύο 24ώρων, σε σύγκριση τουλάχιστον μιας εβδομάδας «τηλεφωνικού κυνηγητού». Οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση του χρόνου μου: 5,900 ευρώ  σε ετήσια βάση

 

Σε συνέχεια της ενότητας “Πώς να Προσλαμβάνουμε, Εκπαιδεύουμε και Επιβραβεύουμε Συνεργάτες” και αναφορικά με την εξεύρεση συνεργατών για διαφημιστικά προωθητικά προγράμματα, αντί της συνήθους διαδικασίας όπου πραγματοποιούμε συνέντευξη σε όλους τους ενδιαφερόμενους, συντάξαμε ερωτηματολόγιο για να αρχίζουμε την συνέντευξη από το τηλέφωνο. Στο ερωτηματολόγιο αυτό, είχαμε σκοπό να ελέγξουμε αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν τα τυπικά προσόντα για την θέση. Με αυτόν τον τρόπο, φιλτράραμε και απορρίψαμε το 42% των υποψηφίων! Τους οποίους με την προηγούμενη διαδικασία μας, θα κάναμε συνέντευξη δια ζώσης.

Το όφελος μας ήταν καταρχήν η ψυχική ηρεμία!

Κατά δεύτερον κερδίσαμε χρόνο για δύο στελέχη μας, που μεταφράζεται σε ατόφιες 20 εργάσιμες ώρες ανά φορά. Δεδομένου ότι την συγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης την επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον φορές τον χρόνο, εξοικονομήσαμε περίπου 1,000 ευρώ ανά έτος.

 

Κόλλησα χαρτάκι επιβράβευσης για τον επόπτη μου στον πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας και αφορούσε την καλή εκτέλεση εργασία που του ανατέθηκε, και παράλληλη προτροπή του να συνεχίσει την καλή δουλειά…… Έβαλα και τζίφρα από κάτω!!!!!. Ενθουσιάστηκε και ενθουσιάστηκαν και οι άλλοι στην εταιρεία. Επιπλέον όφελος, ο επόπτης άρχισε να μοιράζει και αυτός χαρτάκια. Έχει γεμίσει τον κόσμο!!!! Η ομάδα του πετάει!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ