Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΕπιχειρηματίας - CEO - Anatolia Hotel

Οι συνεργάτες μου συχνά παραπονιόταν ότι δύσκολα με έβρισκαν διαθέσιμο, όταν ακόμη είχα μόνο ένα project, τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Τώρα έχω άλλα δύο projects, το τουριστικό πρακτορείο για εισερχόμενο τουρισμό από την Ινδία και το brand development του ομίλου, κι όμως λένε ότι με βρίσκουν πιο εύκολα όταν με θέλουν!

Το οφείλω σε δύο τεχνικές του προγράμματος Ανάπτυξης Ηγεσίας: την ΜΜΦ και την to do list…

Κατά άλλα, χάρη στις τεχνικές του προγράμματος, απέκτησα περισσότερη  υπομονή ως επικεφαλής.

Όσο για τους συνεργάτες μου που παρακολούθησαν το πρόγραμμα, δεν περίμενα ότι θα ενεργοποιηθούν τόσο. Άξιζε τα λεφτά του!

Anatolia Hotel

Η οικογένεια Χρυσοχοΐδη, η οποία λειτουργεί τα ξενοδοχεία «Ανατόλια», ξεκίνησε το ενδιαφέρον της όταν άρχισε να ασχολείται με τον ξενοδοχειακό τομέα το 1928 με το άνοιγμα του ξενοδοχείου «Όλυμπος» στην Κομοτηνή, ένα μικρό ξενοδοχείο 14 δωματίων.

Το 1983 ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρώτο ξενοδοχείο «Ανατόλια», το οποίο ολοκληρώθηκε το 1985 και άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Το ζεστό, παραδοσιακό Θρακιώτικο ύφος του, το έκανε σύντομα δημοφιλή προορισμό των επισκεπτών της πόλης αλλά και των κατοίκων της περιοχής, που το επιλέγουν για την αυθεντική σπιτική κουζίνα του. Μετά από αυτή την πολύ επιτυχημένη επιχείρηση, ο κ. Χρυσοχοΐδης αποφάσισε να κάνει ένα άνοιγμα στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Θεσσαλονίκης, αγοράζοντας το ξενοδοχείο “Βικτώρια” στο κέντρο της πόλης το 1994.

Μετά την πώληση του ξενοδοχείου, το όνομά του άλλαξε σε «Ανατόλια» και ως εκ τούτου, ξεκίνησε ο νέος ξενοδοχειακός όμιλος των “Anatolia Hotels”.

Σήμερα, τα ξενοδοχεία λειτουργούν υπό τη διεύθυνση των 2 γιων του Νικόλαου Χρυσοχοΐδη, Μιχάλη και Γιώργου. Ο Μιχάλης έχει αναλάβει το ρόλο του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας και ο Γιώργος ως πολιτικός μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος. Μαζί πιστεύουν και εργάζονται για την επέκταση της εταιρείας Anatolia Hotels, παραμένοντας πιστοί στις αρχές για τις οποίες η οικογένεια Χρυσοχοΐδη είναι γνωστή, στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ