Ιφιγένεια Ανδρεοπούλου

Σε συνέχεια της συμμετοχής μου στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας της Leaders Lab:

Εφαρμόζω την τεχνική “ο βάτραχος” και ξεκινώ την μέρα μου με ασχολίες που συνήθως τις μετέθετα. Έτσι με καθαρό μυαλό, αισθάνομαι ότι τελειώνω τις δουλειές μου πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά, αντί να σκάφτομαι όλη την ημέρα πως να το κάνω και να σπαταλώ ενέργεια χωρίς ουσιαστικά να έχω κάνει τίποτα. Αυτή η συνήθεια με βοήθησε πολύ, δουλεύω πλέον πιο αποδοτικά. Έχω πάψει να καταπιάνομαι με μικρά που μου ρουφούσαν την όρεξη και το κουράγιο για τα σημαντικά!

Εφάρμοσα την τεχνική «όταν λέμε «θα τηλεφωνήσω στις 4:00», το τηρούμε», και έχω δει αλλαγή στην συμπεριφορά των άλλων!!!

Με έμπνευση από την ενότητα  Εξυπηρέτηση Δύσκολων Πελατών, μιλάω λιγότερο, ακούω περισσότερο, λέω «σας καταλαβαίνω», δείχνω ενδιαφέρον και μετά από όλα αυτά προχωρώ στην επίλυση, όχι νωρίτερα. Είναι λιγότερο ενεργοβόρο για μένα και δέχονται τη λύση που προτείνω, αντί να προκύπτουν αντιρρήσεις ή περαιτέρω εντάσεις

Τέλος και ίσως το σημαντικότερο, πριν την ένταξη μου στο πρόγραμμα, στο ατομικό ερωτηματολόγιο για την δεξιότητα της Ενδυναμωτικής Ανάθεσης Εργασιών, το σκορ μου ανήκε στην  κατηγορία «Η αδυναμία της δεξιότητάς σας στην ανάθεση μειώνει την αποτελεσματικότητά σας». Ένα χρόνο μετά, παρακολουθώντας το πρόγραμμα της Leaders Lab, το σκορ μου ανήκε στην κατηγορία  «Ακολουθείτε άριστες πρακτικές ανάθεσης που βοηθούν την απόδοση και το ηθικό της ομάδας εργασίας σας. Αυτές οι δεξιότητες μεγιστοποίησαν την αποτελεσματικότητά σας ως ηγέτη και συμβάλουν στην ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού των συνεργατών σας».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ