Ελπίδα ΜουρατίδουΠροϊσταμένη Ορόφων - Porto Palace

Παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας αποφάσισα να βάλω σε πράξη τις τεχνικές για τη “στρατηγική διαχείριση χρόνου”.  Ξεκίνησα ένα καθημερινό πρόγραμμα δράσης με βάση τις προτεραιότητες της ημέρας. Από την προηγούμενη ημέρα έφτιαχνα ένα πλάνο εργασίας για την επόμενη ημέρα, και στο τέλος της ημέρας έκανα “follow up” μετρώντας πόσο κοντά έφτασα στον στόχο μου.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Μείωσα τον χαμένο χρόνο, το πλάνο ημέρας ήταν ευπροσάρμοστο για τις ανάγκες της ημέρας, υπήρχε ενημέρωση των συνεργατών μου για το πώς θα κινηθούμε και ποιο είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Επιπλέον, ως όφελος ήταν ο υψηλότερος βαθμός ευελιξίας μας για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις.

Τέλος, ενθαρρύνω τις άμεσα υφισταμένες μου να κάνουν και αυτές έστω και ένα υποτυπώδες δικό τους καθημερινό πρόγραμμα, ώστε να συγκεκριμενοποιήσουν τις δουλειές που έχουν να κάνουν αντί να είναι σκόρπιες σκέψεις στο μυαλό τους.

Δήλωση της Διευθύντριας της: Έχω εντοπίσει αλλαγές στην Ελπίδα, στη συνεργάτιδα μου που παρακολούθησε το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας, ως προς τον τρόπο που επικοινωνεί με τους συναδέλφους και υφισταμένους της. Εστιάζει στις δυνατότητες του κάθε ατόμου ξεχωριστά, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να φανούν περισσότερο οι ικανότητες του ατόμου. Προσπαθεί να τοποθετεί το πιο κατάλληλο άτομο στο κάθε πόστο εστιάζοντας στα δυνατά του σημεία π.χ. άτομο με δεξιότητες συνεργασίας στα διπλά πόστα, άτομο με πρωτοβουλίες στα μονά πόστα, άτομο με ταχύτητα για περιπτώσεις ομαδικών αναχωρήσεων, άτομο που δίνει σημασία στην λεπτομέρειες για VIP εξυπηρέτηση κτλ. Τέλος, δίνει αναγνώριση σε υφισταμένους της όταν βλέπει βελτίωση τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ