Δημήτρης ΜπαρδακίδηςΕπιχειρηματίας - enateam

Πριν την ένταξη μου στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Ηγεσίας της Leaders Lab ήμουν μάλλον συγκεντρωτικός, ακούσια ή εκούσια υπέβαλλα την άποψη μου, ήταν σύνηθες να έρχονται μέλη της ομάδας μου στο γραφείο μου για να τους δώσω λύση.

Μαζί με τον συνέταιρο και συνιδρυτή της εταιρείας μας εντάχθηκα στο πρόγραμμα.  Μετά από κάθε συνεδρία, μεταλαμπαδεύαμε άμεσα, οργανωμένα και ενδυναμωτικά το εκπαιδευτικό υλικό, στους εργαζόμενους της εταιρίας μας.

Κάναμε καθημερινότητα μας την τεχνική της άντλησης δημιουργικότητας, το οποίο κινητοποίησε τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα που είχαν μέσα τους οι συνεργάτες μας.

Επίσης κάναμε εκτενή συζήτηση, για το πώς να πάμε στον 3ο και 4ο κύκλο εξυπηρέτησης, δομημένα.

Η όλη διαδικασία άλλαξε τόσο τον τρόπο σκέψης μας, όσο και της ομάδας μας. Έχουμε γεμίσει με αισιοδοξία για το τι μπορούμε να πετύχουμε, οι αναζητήσεις μας μπήκαν σε τάξη, πλέον τιθασεύουμε δομημένα τις σκέψεις και τις ιδέες και χαράζουμε με ευκολία τον δρόμο για να τις πετύχουμε.

Οι συνεργάτες μας πήγαν σε άλλο επίπεδο, γέμισαν αυτοπεποίθηση, έπαψαν να έρχονται για να μου ζητάνε λύση. Αυτοπαρακινούμενοι, αναλαμβάνουν περίπλοκα έργα μόνοι τους, χωρίς τη δική μας ανάμειξη, και μας προσφέρουν την σιγουριά ότι μπορούμε να τους αναθέτουμε όλο και πιο περίπλοκα έργα.

Η αλλαγή είναι μεγάλη, το νόμιζα ότι θα ήταν μια δύσκολη αλλαγή, όμως το πρόγραμμα ηγεσίας της Leaders Lab έκανε την αλλαγή εύκολη. Το όφελος μου, εκτός των παραπάνω, είναι ότι έχω κερδίσει τουλάχιστον 60 λεπτά την ημέρα, που σημαίνει ότι έχω χρόνο για να εστιάσω σε άλλα σημαντικά και στρατηγικά θέματα.

Τέλος, η τεχνική του βατράχου εντάχθηκε στην καθημερινότητα μου και κερδίζω 50% της ημέρας μου, μία φορά την εβδομάδα. Με την τεχνική του βατράχου, νιώθω ξαλαφρωμένος, ήρεμος, και επιπλέον αλλάζει η ποιότητα της εστίασης μου για όλα τα υπόλοιπα που έχω να κάνω. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ