Αργύρης ΧατζηεμμανουήλΕπιχειρηματίας

Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Μετάλλαξης Πωλήσεων και Διαπραγματεύσεων, είδα μεγάλα οφέλη στην διαχείριση του χρόνου μου χάρη στις τεχνικές της Leaders Lab. Πριν έρθω στο πρόγραμμα, είχα μεγάλη πίεση χρόνου πάντα και συνέχεια. Τώρα, είμαι σε θέση να βγάζω την δουλειά μου με άνεση χρόνου και ενίοτε να έχω χρόνο να βοηθήσω και συναδέλφους! Με χρήση των τεχνικών «ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ» και «φάε τον βάτραχο σου», έπαψα να αφήνω εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα, οργάνωσα τον χρόνο μου και καταφέρνω πλέον άνετα να βγάζω διπλάσια δουλειά στον ίδιο χρόνο. Άλλες τεχνικές που χρησιμοποίησα είναι «τηλέφωνο αντί email» όπου είναι ταιριαστό, στέλνω email μόνο με ΕΟΜ, για το οποίο –καθ’ υπόδειξη του προγράμματος- «εκπαίδευσα» τους συναδέλφους μου! Τέλος, έκοψα τους ήχους στα κινητά/τηλέφωνα/email και πλέον απορώ πώς είναι δυνατόν οι άλλοι να μην κάνουν το ίδιο!

Το σίγουρο είναι ότι στεναχωρήθηκα όταν τέλειωσε το πρόγραμμα για μένα, μου έλειψε η μηνιαία διά-δραση με τα υπόλοιπα μέρη της ομάδας! Κατά τα άλλα, χάρη στις τεχνικές του προγράμματος μείωσα τουλάχιστον κατά 2 ώρες μέσο όρο τη μέρα το διαδικαστικό τρέξιμο, χρόνος που αφιερώνω σε πολύ πιο παραγωγικά πράγματα, κάτι που αντιστοιχεί σε ετήσια εξοικονόμηση πόρων για την εταιρεία μου τουλάχιστον 1.850 ευρώ.

Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ηγεσίας, στο οποίο συνέχισα μετά το Πρόγραμμα Μετάλλαξης Πωλήσεων, εμπνεύστηκα από την τεχνική της εξιστόρησης και αντί να πω με «λόγια», σχεδίασα την Μεσόγειο στην υποψήφια πελάτη από το Βιετνάμ και στον υποψήφιο από Κίνα, και περιέγραψα γιατί στην Ελλάδα έχουμε υψηλής ποιότητας στάρι και ζυμαρικά. Επίσης, επειδή το πρόγραμμα με έχει βοηθήσει να κάνω τόσο καλή διαχείριση χρόνου, μπορούσα να απαντώ άμεσα σε μηνύματα που δεχόμουν. Για τον κινέζο υποψήφιο ήταν σημαντικό ότι του απαντούσα ΑΜΕΣΑ από το κινητό μου στο wechat! Το όφελος για την εταιρεία μου ήταν νέες πωλήσεις σε ετήσια βάση αξίας τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

Μια άλλη ιστορία επιτυχίας μου, από τη συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ηγεσίας είναι η εξής: Για μεγάλο διάστημα είχα αναλάβει μια διαδικαστική δουλειά, για την οποία κάθε φορά εφάρμοζα την τεχνική του Pomodoro από την ενότητα «Στρατηγικές Διαχείρισης Προσωπικής Ενέργειας» ώστε να την κάνω. Μου την είχαν αναθέσει, παρότι ήταν εκτός του αντικειμένου μου, διότι δεν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος από το αντίστοιχο τμήμα για να την εκτελέσει.

Πρόσφατα, έγινε μια νέα πρόσληψη στο εν λόγω τμήμα, και ανατέθηκε στον καινούργιο συνάδελφο η επαλήθευση (ο έλεγχος) της διαδικαστικής αυτής δουλειάς. Από την αρχή υπήρχε απόσταση στη συνεργασία μας, λόγω του ότι ο συνάδελφος δεν είχε ακόμα καταρτιστεί κατάλληλα για να ελέγχει μια τέτοια διαδικασία, πράγμα που οδήγησε σε διένεξη μεταξύ μας.

Συνειδητοποιώντας ότι ο συνάδελφος είναι Ο από το μοντέλο ΟΕΣΤ της ενότητας «Αύξηση παραγωγικότητας μέσω Παρακίνησης», του μίλησα όπως θα άρμοζε να μιλήσω σε έναν Ο για να τον παρακινήσω να το αναλάβει εκείνος και να ελέγχω εγώ την δουλειά του. Όχι απλά το δέχθηκε, του φάνηκε και εκείνου, όπως και σε εμένα, ότι το αντίστροφο μοντέλο θα δουλεύει σαφώς καλύτερα.

Ως όφελος καταγράφω την τεράστια χαρά να απαλλαχτώ από την εν λόγω εργασία, την αναπλαισίωση και επιδιόρθωση της συναδελφικής σχέσης και συνεργασίας μου με το εν λόγω άτομο, καθώς και ότι είμαι ήσυχη ότι πλέον η δουλειά γίνεται άψογα!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ